Leren & Coachen

Wat is uw doel? Hoe gaat u dit bereiken?

“Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus”

Ik ken geen enkele sport waarbij mensen zo bewust en actief bezig zijn met de techniek als bij golf. Internet staat vol met visies en meningen over de “perfecte” techniek bij de swing of putt. Ook de golfbladen staan vol met analyses, foto’s en tips, en zelfs wanneer je een ronde golf speelt word je overspoeld met goed bedoelde adviezen van je flightgenoten. Wat doet dit met je spel? Hoe ga je om met deze informatie?

“Techniek is een tool om je doel te bereiken”

Probeer samen met je pro een duidelijk en simpel beeld te creëren over wat je wilt doen en hoe je dit doet. Dit is van toepassing op alle facetten van het golfspel (fysiek, technisch, tactisch, mentaal en materiaal). Dit kan bij jou totaal anders zijn dan bij een ander. Ieder mens is uniek! Dus, ken jezelf en je spel.

Wanneer je duidelijk weet wat je wilt, en hoe je dit gaat bereiken, ben je minder vatbaar en minder snel afgeleid door de mening van een ander.

“Succes is een keuze”

Speel ieder schot, ga de baan in, oefen of neem les met een doel. Wat wil ik (wel)!? Een doel kan variëren van een gezellige ronde golf, een baan leren kennen, een putt maken tot een score neerzetten (resultaat). Een doel kan ook variëren in tijd. Wat wil ik bereiken met deze slag, deze ronde, deze periode, dit jaar en of wat is mijn droomdoel. Wanneer je weet wat jouw doel is, is de volgende vraag hoe je dit gaat bereiken, wat kan ik doen? Jouw plan (proces)! Je pro kan je helpen bij het formuleren van jouw doelen, en het maken van de juiste plannen.

De kracht van evalueren.

Heb ik mijn doel bereikt? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Heb ik me aan mijn plan gehouden? Stel jezelf deze vragen na afloop van een slag, een ronde, een trainingssessie of een bepaalde periode. Wanneer je deze doelen, plannen en evaluaties noteert en archiveert helpt dit bij het ontdekken wat voor je werkt. Deel dit ook met je pro, om ook hem of haar inzicht te geven in wie jij bent en hoe jij functioneert.

Het allermooist aan het vak van golfprofessional/ coach is om samen met jou deze doelen te formuleren, plannen te maken, de weg bewandelen en te leren van onze keuzes om zo uiteindelijk jouw doel te bereiken.

Gaan wij samen deze geweldige weg bewandelen? Gaan wij samen jouw doelen bereiken? Mag ik jou Coachen? Neem dan contact met me op.